
Υλικά (για 4 άτομα)
1. Τορτίγια, αράβικη πίτα, φύλλο κρέπας ή κάποια άλλη λεπτή και μαλακή ζύμη
2. ½ αβοκάντο λιωμένο
3. 15-30 γρ. κρέας (γαλοπούλα, μοσχάρι ή χοιρινό)
4. 10 γρ. σκληρό τυρί της αρεσκείας σας
5. Φύλλα μαρουλιού
6. Λίγος χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
1. Αλείψτε την τορτίγια, την αράβικη πίτα ή το φύλλο της κρέπας με μία λεπτή στρώση από το λιωμένο αβοκάντο.
2. Προσθέστε μία στρώση από φύλλα μαρουλιού.
3. Έπειτα, τοποθετήστε μία στρώση από γαλοπούλα, χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας.
4. Τρίψτε από πάνω το σκληρό τυρί (γραβιέρα, τσένταρ κ.λπ.)
5. Ραντίστε με χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε.
6. Τυλίξτε προσεκτικά σε κυλινδρικό σχήμα. Κόψτε σε μικρά κομμάτια.
‘Ετοιμα! Ζητήστε από τα παιδιά να προτείνουν τη δική τους παραλλαγή. Μπορεί να κρύβεται ένας εκκολαπτόμενος σεφ στο σπίτι σας!
