
Ένα λαχταριστό πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε σε μισή μόνο ώρα!
Για αυτή την κλασική συνταγή που μαγειρεύεται στον φούρνο μικροκυμάτων, χρειάζεστε μόνο ένα σκεύος. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή νουντλς και σαλάτα. Έτσι για να προετοιμάσετε όλο το γεύμα θα χρειαστείτε μόλις μισή ώρα!
Υλικά (για 4 άτομα)
1. 1 κ.σ. (15 ml) ελαιόλαδο
2. 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4. ½ κ.γ. (4 γρ.) αποξηραμένο θυμάρι
5. 1 πράσινη ή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες των 5 εκ.
6. 1 φλ. (175 γρ.) λιαστές ντομάτες
7. 1/3 φλ. (50 γρ.) μικρές μαύρες ελιές
8. 625 γρ. ή περίπου 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα
9. 2 κ.σ. (15 γρ.) φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ανακατέψτε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.
2. Ψήστε στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
3. Προσθέστε την πιπεριά και τις ντομάτες. Ψήστε το μίγμα σκεπασμένο για άλλα 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
4. Προσθέστε τις ελιές και αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
5. Στρώστε το κοτόπουλο στον πάτο του σκεύους και καλύψτε το με τα λαχανικά.
6. Ψήστε το φαγητό σκεπασμένο στον φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία (70%) για 6 έως 9 λεπτά εωσότου το κοτόπουλο ασπρίσει μέχρι το εσωτερικό του. Κατά το μαγείρεμα, γυρίστε τα στήθη κοτόπουλου μία φορά.
7. Προσθέστε τον βασιλικό. Προτού σερβίρετε, αφήστε το στην άκρη, σκεπασμένο, για 5 λεπτά.
